GY.I.K. - SportManó

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


Gyakran ismételt kérdések

Az alábbiakban pár gyakran feltett kérdést írtunk össze a válaszokkal együtt, hogy ezzel is segítsük a SportManó program megismerését. Válaszaink csak és kizárólag a délutáni különórás csatlakozási módra vonatkoznak!!!

Milyen költségvonzata van a SportManó programhoz történő csatlakozásnak?
A SportManó edzések délutáni különóraként, fakultatív jelleggel, tagdíjfizetős rendszerben zajlanak ott, ahol a szülők körében érdeklődés és elkötelezettség mutatkozik a program iránt. A szülők által fizetett tagdíjon felül a csatlakozásnak más költségvonazat nincs. 

Mit ad a SportManó program az Óvodáknak?
1./ Egy kb. 230.000.-Ft értékű sportszercsomagot
2./ A tanév végén sportszervásárlási utalványt
3./ Díjmentes lehetőséget a pedagógusok (2 fő) továbbképzésére
4./ SportManó dal CD

Mikor lehet csatlakozni a programhoz?
Az érdeklődéseket és a jelentkezéseket is bármikor örömmel fogadjuk, azonban a program jellegéből adódóan csak szeptemberben tudunk új csoportot indítani. Javasoljuk, hogy időben, akár több hónappal a tanévkezdése előtt keressenek meg minket, hogy legyen elég idő előkészíteni az indulást. 

Mi a csatlakozás menete?
1. Kapcsolatfelvétel. 2. Személyes vagy telefonos egyeztetés. 3. Az edző személyének a kijelölése (óvónő / külsős edző). 4. A program meghirdetése a szülők körében szeptember hónap elején. 5. Megfelelő létszámú érdeklődő esetén szerződéskötés, sportszercsomag átadása, óvónő(k) továbbképzése. 6. Edzések kezdete október 1-től.
 
Hol zajlanak az edzések?
Az edzések az adott Óvoda tornaszobájában zajlanak, vagy ritkább esetben egy közeli intézmény tornatermében. Utóbbi verzió csak akkor működőképes, ha a távolság nem nagy és a gyerekek átkíséréséhez segítséget kap az edző.

Hány gyerekkel lehet elindítani a programot?
A tanév elején a szülők körében meghirdetésre kerül a SportManó program, majd 1-2 hét elteltével a szülők visszajelzik, hogy szeretnék e beíratni gyermeküket a foglalkozásra. Az edzések elindításához minimálisan 14-15 fő jelentkezése szükséges.

Ki fogja tartani az edzéseket?
Budapesten az egyesületünk által delegált szakember, vagy az adott intézény egyik lelkes óvodapedagógusa tarthatja az edzéseket. Utóbbira egy továbbképzésen való részvétel után van lehetőség. Vidéki intézményekhez nem tudunk edzőket küldeni, így ott csak abban az esetben indulhat SportManó csoport, ha van helyben legalább egy lelkes, vállalkozó szellemű óvodapedagógus. 

Miből áll az óvónők továbbképzése?
Minden évben szeptember második felében több helyszínen kerül sor egynapos, díjmentes továbbképzésre, mely három részből áll. 1./ Elméleti előadás: a SportManó szellemisége, Edzésmódszertan, Működési tájékoztató. 2./ Gyakorlat: Feladatok bemutatása. 3./ Távoktatási tananyag átadása, tájékoztató a számonkérés formájáról.

Hány edzés van egy héten?
A képességfejlesztés érdekében mi azt szoktuk javasolni, hogy heti két alkalommal legyenek az edzések, de ha csak egy edzésre van lehetőség, akkor az is megoldható.

Mennyibe kerül a havi tagdíj?
A tagdíj összege megbeszélés tárgyát képezi, mivel függ az edzések számától, valamint az adott Óvodában zajló egyéb különórák díjaitól is.  

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz